Författare

skvk

Viltkött åt alla!

Det är med stor glädje vi konstaterar att allt fler offentliga kök nu väljer viltkött på sina menyer! Det visar sig inte minst hos oss på Svenskt viltkött där våra anläggningar levererar allt mer till dessa kök, och våra utbildningar… Fortsätt läsa →

Jaktpremiär

Så var den då här! Dagen D för alla jägare som vid starten för bockjakten ser starten på höstens härliga jakter. Boka redan nu med din Vilthanteringsanläggning och delge dem dina planer för höstens jakter. Det underlättar för alla parter… Fortsätt läsa →

Svenskt Viltkött och Menigo

Våra EU-godkända anläggningar har nu fått möjlighet att även leverera sitt viltkött och charkprodukter till Menigo. Det innebär inte bara en större tillgänglighet för allmänheten att hitta vilt på restaurang, utan ger också möjlighet för alla dessa fantastiska lokala specialiteter på… Fortsätt läsa →

Vildaste Restaurangskolan

Den 9 november går Svenskt Viltkött tävling Vildaste restaurangskolan av stapeln i Västerås! De sex skolorna som kvalificerat sig till finalen tävlar alla i lag som består av två servitörer och två kockar. De skall tillaga en förrätt på valfritt… Fortsätt läsa →

Grilla Vilt

Nu är vi mitt i semestersäsongen och viltköttet blir allt vanligare på landets grillar vilket vi gläds åt. Klimatsmart, gott, näringsrikt och förnyelsebart gör viltet till ett av de mest attraktiva alternativen för den som vill ha högsta smaklighet men… Fortsätt läsa →

Sommartider är grilltider!

Nu är vi mitt i semestersäsongen och viltköttet blir allt vanligare på landets grillar vilket vi gläds åt. Klimatsmart, gott, näringsrikt och förnyelsebart gör viltet till ett av de mest attraktiva alternativen för den som vill ha högsta smaklighet men… Fortsätt läsa →

Helstekt Ytterfilé med Mandelbackspotatis och Balsamicosky

4 personer 400-600g vildsvinsytterfilé Smör, salt och svartpeppar Till potatisen: 8 st stora mandelpotatis 0,75 dl finhackade örter – persilja och dragon 50 g brännvinsost, tärnad 50g gröna pumpakärnor 1 dl rapsolja Till såsen: 5 dl tärnade rotfrukter och lök 2… Fortsätt läsa →

Koka Chutney på de sista äpplena för säsongen!

Äpplen Passar utmärkt till rätter av klövvilt men i synnerhet till vildsvin. Använd vid tillagning av stekar, som smaksättning i såser, fyllning och smörstekta som tillbehör. Äppelmos, chutney och torkade äpplen är bara några av varianterna. Att förvälla och frysa in äpplen… Fortsätt läsa →

Granskott-gott till vilt!

          Granskott Granens skott kan användas i sallad, som smörgåspålägg och som ingrediens i viltgrytor och annan mat. Granskott är också en god smaksättare åt olja och vinäger. Färska granskott om våren ger dig bra mängd med en… Fortsätt läsa →

Vildsvinsspett

          4 personer 400g mört vildsvin, t ex karré 1 liten zucchini 1 liten aubergine 8 grillspett av bambu 1 dl rapsolja 3 msk sweet chilisås 1 msk flytande honung 1 msk japansk soja 1 msk… Fortsätt läsa →

© 2019 Svenskt Viltkött — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑