Äpplen
Passar utmärkt till rätter av klövvilt men i synnerhet till vildsvin. Använd vid tillagning av stekar, som smaksättning i såser, fyllning och smörstekta som tillbehör. Äppelmos, chutney och torkade äpplen är bara några av varianterna. Att förvälla och frysa in äpplen går också bra om man vill ha tillgång till svenska äpplen året runt. Ej att förglömma äpplen till desserterna efter viltmiddagen!

Äppelchutney
1 kg syrliga äpplen
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 kanelstänger
1 tsk riven färsk ingefära
4 dl äppelcidervinäger
5 dl råsocker
Skala och skär äpplen, lök, vitlök och chili i mindre bitar. Blanda allt med kanelstänger, ingefära och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
Rör ner sockret. Fortsätt sjuda ca 40 minuter. Rör då och då. Häll upp på burk.