– 4 portioner –

400-600g vildsvinskarré
Rapsolja, flingsalt, svartpeppar
Coleslaw:
350g salladskål
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk dijonsenap
Kryddsmör:
25g bacon
50g smör, rumstempererat
1 tsk tomatpuré
2 msk hackad persilja
1 tsk hackad vitlök
1 tsk rivet citronskal

 

Stek baconet hårt och låt fettet rinna av. Låt baconet kallna och finhacka det. Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa till ett fluffigt smör. Smaka av med salt och peppar. Strimla och skölj kålen, låt den sedan rinna av och torka ordentligt. Vispa samman alla ingredienser till dressingen och blanda i kålen. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt slaw’en vila i kylen minst en timme. Pensla köttet med rapsolja och smaksätt med salt och peppar. Grilla på het grill, i stekpanna eller i ugn tills köttet är genomstekt men inte överstekt. Servera köttet med kålsallad och en fin bit kryddsmör.