4 personer

1 st schalottenlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja, mild
1,5 dl risotto-ris
2 dl vitt vin
4-5 dl fond/buljong, gärna grönsak eller kyckling
1,5 msk smör
75g Västerbottenost, riven
8 st grön sparris, råstekt
2 dl skivad stekt svamp
600g filé av t ex rådjur, hjort eller ren

Koka upp fonden håll den varm. Stek lök och vitlök sakta några minuter i oljan. Rör i riset och låt det steka ytterligare en minut tills riset blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd successivt med varm fond och rör kontinuerligt. Efter ca 20 minuter så är riskornen genomkokta men fortfarande spänstiga. Tillsätt smör och ost, smaka av med salt och peppar. Skär köttet i små medaljonger och stek dem i smör. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med svamp, sparris och kött.