4 personer
400-600g vildsvinsytterfilé
Smör, salt och svartpeppar
Till potatisen:
8 st stora mandelpotatis
0,75 dl finhackade örter – persilja och dragon
50 g brännvinsost, tärnad
50g gröna pumpakärnor
1 dl rapsolja
Till såsen:
5 dl tärnade rotfrukter och lök
2 msk flytande viltfond, koncentrat
2 dl rödvin
1 dl balsamicovinäger
2 msk smör
Börja med såsen, bryn grönsakerna i en matsked smör. Tillsätt vatten, fond, vin och vinäger.
Reducera såsen till hälften.
Smaka av med salt, peppar och vinäger. Vispa i en matsked smör precis innan servering.
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skär inte helt igenom utan låt skivorna sitta ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsfast form och baka dem 5 minuter på 200 grader. Lägg alla ingredienserna till örtröran i en mixer och kör till en grov smet. Smaka av med salt och peppar. Skeda örtröran på toppen av potatisen och baka ytterligare 20 minuter på 175 grader. Ös potatisen med oljan regelbundet. Putsa filén och smaksätt med salt och svartpeppar. Stek den i smör tills den är genomstekt men inte överstekt. Låt köttet vila några minuter innan det skärs upp och serveras tillsammans med sås, potatis och grönsaker.