4 personer
600g putsat framdelskött från vildsvin
200g rökt sidfläsk
200g champinjoner
2 stora schalottenlökar
1 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
4 dl vatten
1 msk koncentrerad viltfond
3 dl rödvin
2 msk balsamicovinäger
1 dl syltlök, avrunnen
några kvistar timjan och rosmarin

Skär köttet i fina bitar, klyfta löken, tärna fläsket och skär champinjonerna i klyftor. Hetta upp en rymlig gryta, lägg i fläsket och när det börjat släppa fett så bryn köttet hastigt på hög värme. Tillsätt sedan svamp, lök, syltlök och tomatpuré. Låt det bryna ytterligare någon minut under omrörning. Pudra på mjölet, rör om och tillsätt sedan vin, vinäger, fond och vatten. Låt grytan koka sakta under lock i cirka 1 timme. Grytan är klar när köttet är mört och såsen smakar kraftigt och mustigt. Smaka av med salt, peppar och fond.