4-6 personer

2 msk smör
800 g älgfärs
100 g tärnat rökt fläsk
4 klyftor vitlök, skivade
1 röd chili, skivad
2 gula lökar, i tunna båtar
2 msk tomatpuré
2 burkar krossad tomat
2 msk koncentrerad kalvfond

Kryddor:
1 lagerblad, 1 msk torkad oregano,
2 kvistar färsk timjan, 1 tsk rökt paprika, salt och svartpeppar
1 förpackning stora, kokta vita bönor

Hetta upp smöret i en rymlig kastrull. Bryn lök, vitlök, fläsk och viltfärs tills det fått färg. Tillsätt tomatpuré och kryddor, låt det bryna någon minut till. Tillsätt krossad tomat och fond, tillsätt vatten tills vätskan täcker kött och grönsaker. Låt grytan koka långsamt i 2 timmar. Späd med vatten om det behövs. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil. Rör i bönorna och låt grytan koka ytterligare i 5 minuter. Smaka av och servera tillsammans med inlagd gurka och gräddfil.